20 March, 2019 - 2:03
hotel wellington

Times Square New York

5 minuten verwijderd van Times Square

In het centrum van Manhattan, op de kruising van 7th Avenue en Broadway, ligt het meest bekende plein van New York City: Times Square. Het is slechts 500 meter wandelen over 7th Avenue voor u, als gast van Wellington Hotel, midden op dit plein staat. Om ongetwijfeld volop te genieten van al die mensen die hier zijn en al het moois dat dit plein u heeft te bieden. Times Square: dat is New York ten voeten uit.

Wellington online met iDeal boeken, klik hier

Achtergrondgegevens

Vroeger heette dit plein Longacre Square. Toen in 1904 het voormalige hoofdkantoor van de New York Times hier werd geopend, werd het plein omgedoopt in Times Square. De aantrekkelijkheid van het plein op zich, maar zeker ook de nabijheid van de theaters op Broadway, zorgen er voor dat het hier 24 uur per dag vol mensen is. Het plein heeft ruim 25 miljoen bezoekers per jaar. Natuurlijk zijn het toch vooral de enorme verlichte en bewegende lichtreclames, die het plein extra aantrekkelijk maken. In totaal hangen er 50 billboards. De grootste heeft maar liefst 12 miljoen LED-lampjes met een oppervlakte van 1530 m2!

Uw eerste indruk

Alles is zoals het in New York moet zijn: druk en gigantisch groot. U wordt overweldigd met eerste indrukken. De massa mensen die hier altijd is, de hoeveelheid lichtreclames en de enorme omvang van die lichtreclames. Neem eens plaats op de zittribune aan de noordzijde van het plein en laat al die indrukken op u inwerken.

De inrichting van Times Square en wat er zoal te beleven is

The New York Times zult u hier niet meer aantreffen. Die is al lang geleden de drukte ontvlucht en is inmiddels gevestigd aan W 43 Str.

Naast de vele reclamezuilen vindt u hier vooral een schitterende verzameling aan uitgaansgelegenheden. Mooie gerenoveerde theaters, waar Broadway natuurlijk wereldberoemd om is geworden. Maar ook zowel trendy, als traditionele restaurants, nightclubs, muziekclubs (Radio City Music Hall zeker bezoeken) en de musea in de directe omgeving zorgen er voor dat dit plein met recht het culturele centrum van New York wordt genoemd.

New Year's Eve

Het toppunt hier is elk jaar toch wel het feest tijdens de jaarwisseling.

Enkele seconden voor middernacht daalt, langs een speciaal opgestelde mast, een enorme, prachtig verlichte bal van 3,7 meter diameter (5000 kg) omlaag van het dak van het 110 meter hoge One Times Square. Dat alles om het nieuwe jaar in te luiden. Wereldwijd zijn zeker 1 miljard mensen getuige van dit symbolische gebeuren.

Tips rondom Wellington hotel


Met iDeal boeken

wellington hotel met ideal boeken

Impressies Roosevelt

wellington hotel new york
receptie wellington
diner in hotel
2019 (c) Copyright Wellingtonhotelnewyork.nl, inc. All rights reserved.