20 March, 2019 - 1:54
hotel wellington

Statue of Liberty New York

Het Symbool van de vrijheid: the Statue of Liberty.

Geschenk

The Statue of Liberty is een geschenk van Frankrijk aan de bevolking van de Verenigde Staten als erkenning van de vriendschap tijdens de Amerikaanse Revolutie. Gedurende de laatste 120 jaar is the Statue of Liberty uitgegroeid tot een internationaal erkende symbool van vrijheid en democratie.

The Statue of Liberty,is ontworpen door de Franse beeldhouwer Frederic Auguste Bartholdi en volledig gefinancierd door middel van donaties van Franse burgers. Nadat Bartholdi het ontwerp in miniatuur had afgewerkt werd het echte standbeeld gemaakt met houten mallen. Het koperen omhulsel en de metalen constructie werden ontworpen door Gustave Eiffel,de latere bouwer van de Eiffeltoren

Wellington online met iDeal boeken, klik hier

In stukjes geleverd.

Meer dan 2 jaar moeten wachten.

Op 4 juli 1884 werd het Vrijheidsbeeld geleverd aan de Amerikaanse ambassadeur in Parijs. Voor het vervoer was het ontmanteld in 300 stukjes en geladen in meer dan 200 houten kisten.

Helaas, een gebrek aan financiŽle middelen in de Verenigde Staten vertraagde de bouw van het voetstuk. The Statue of Liberty werd uiteindelijk weer samengevoegd op haar nieuwe voetstuk en ingewijd op 28 oktober 1886.

Bezoek aan het symbool van de Verenigde Staten.

Impressionant.

Het Vrijheidsbeeld is ruim 46 meter hoog en het voetstuk 47 meter. Dus de totale afstand tussen de voet en de top van de toorts is 93 meter. Er zijn 354 trappen te nemen om de kroon met haar 25 kijkvensters te bereiken. De kroon heeft Er zijn zeven stralen, die de zeven grote zeeŽn en continenten symboliseren. Miss Liberty houdt een tablet in haar linker hand met als datum 4 juli 1776.

Rekening houdend met de ligging van uw hotel, vlak bij de metro, kan u zich gemakkelijk verplaatsen naar alle bezienswaardigheden in New York. Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld is erg populair bij reizigers in New York City. Vooral in de zomer zijn er soms lange wachttijden voor de veerboot, maar dankzij een aantal tips waar u rekening kan mee houden. Neem ruim de tijd voor uw bezoek.

Een bezoek aan het the Statue of Liberty duurt 2-3 uur. U dient wel een 2-tal uur op voorhand aanwezig te zijn voor een rondleiding. Kom vroeg aan om te voorkomen dat u moet aanschuiven.

De beste plaats om de vertrekken is Battery Park, geleden ten zuiden van Manhattan, en gemakkelijk bereikbaar met de metro of de bus, Zoals eerder gezegd is aanschuiven voor de ferry naar Liberty Island geen uitzondering. Vooral tijdens de zomer, maar ook tijdens het weekeinde kan dit oplopen tot meer dan een uur. U kunt ook tijd te besparen kunt u ook de toegangstickets online reserveren. Neem voor alle zekerheid een picknick mee zodat u zich tijdens het wachten een beetje kan bevoorraden.

Vroeger was de kroon alleen bereikbaar via trappen, maar na de renovatie en de heropening in 2012, zijn er ruime liften aanwezig die alle bezoekers tot bij de kroon kunnen brengen.

Zijn geld waard.

Een bezoek aan het symbool van New York en de Verenigde Staten, is met zijn toegangsprijs van 12 dollar, metro inbegrepen, zeker zijn geld waard. Als u een zogenaamde ďstatue-cruiseĒ boekt, om het beeld van op een afstand te bekijken zult u ongeveer 24 dollar betalen.

Tips rondom Wellington hotel


Met iDeal boeken

wellington hotel met ideal boeken

Impressies Roosevelt

wellington hotel new york
receptie wellington
diner in hotel
2019 (c) Copyright Wellingtonhotelnewyork.nl, inc. All rights reserved.