20 March, 2019 - 2:08
hotel wellington

Museum of Modern Art

Het Museum of Modern Art in Manhattan in New York, is een representatief museum voor de moderne hedendaagse kunst. Het museum is geopend in 1939 en rond het jaar 2000 heeft er een grote renovatie in het museum plaats gevonden. Het museum kan een leuk dagje uit verzorgen voor zowel jongeren, ouderen als gezinnen.

Wellington online met iDeal boeken, klik hier

Bezienswaardigheden

De collectie kunst van het Museum of Modern Art is zeer divers. Zo zijn er onder andere schilderijen, beeldhouwwerken, films, foto’s, architectuur en boeken te bezichtigen. Er is ook veel kunst aanwezig van bekende artiesten zoals Vincent van Gogh, Claude Monet en Jackson Pollock. Verder is er een boekwinkel, een designwinkel en een Italiaans restaurant aanwezig.

Rondleidingen

Er kunnen verschillende rondleidingen geboekt worden, zoals een privé rondleiding, een familie rondleiding of een rondleiding met een groep. Hiervoor gelden aparte prijzen, die te vinden zijn op de website. Voor een rondleiding met een groep, moet minimaal twee weken van te voren gereserveerd worden.

Entreeprijzen

Tickets voor het Museum of Modern Art zijn bij de ingang te koop. De kosten voor een ticket voor volwassenen is $25, voor personen van 65+ $ 18, voor studenten $14 en kinderen onder de 16 hebben gratis toegang. Kaartjes zijn ook vooraf te reserveren via de website.

Openingstijden

Het museum is van maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 10:30 uur tot 17:30 uur. Op dinsdag is het museum gesloten en op vrijdag is het geopend van 10:30 uur tot 20:00 uur. Verder is het museum gesloten op Thanksgiving Day en met Kerstmis.

Bereikbaarheid

Het Museum of Modern Art is gelegen aan 11 West 53 Street, Manhattan, New York. Het museum is te bereiken met de metro, de bus en met de auto/ taxi. Er is geen parkeergarage aanwezig bij het museum, maar bezoekers krijgen wel een korting in de nabij gelegen parkeergarages.

Overig

Het is toegestaan om in het Museum of Modern Art foto’s te maken zonder flits, het gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan evenals het nuttigen van zelf meegebrachte dranken en snacks. Ook mag er niet gerookt worden binnen het museum.

Overigens moet er rekening gehouden worden, dat de ‘sculpture garden’ niet geopend is bij slecht weer.

Tips rondom Wellington hotel


Met iDeal boeken

wellington hotel met ideal boeken

Impressies Wellington

wellington hotel new york
receptie wellington
diner in hotel
2019 (c) Copyright Wellingtonhotelnewyork.nl, inc. All rights reserved.