20 March, 2019 - 2:34
hotel wellington

Metropolitan Museum of Art

Een bezoek aan Metropolitan Museum of Art
Een van de meest populaire toeristische New York City attracties is het Metropolitan Museum of Art. Het museum verwelkomt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar.
Oude Egyptische vazen, Romeinse standbeelden of schilderijen van Rembrandt, er is voor elk wat wils. Het museum is het grootste museum in de Verenigde Staten en heeft een van de grootste kunstcollecties.Het museum werd gebouwd in april 1870 en officieel geopend op 20 Februari 1872.

Wellington online met iDeal boeken, klik hier

Bezienswaarigheden

Het Metropolitan Museum of Art bestaat uit verschillende galerieŽn verspreid over verschillende gebouwen. De Amerikaanse vleugel omvat 12.000 kunstwerken van de 17de eeuw tot in de vroege 20ste eeuw. Er zijn 25 stijlkamers en elke kamer specialiseert zich op een uniek tijdperk. Ook talloze schilderijen en beeldhouwwerken kunt u aanschouwen. De kunst uit het nabije Oosten heeft een ook een aparte vleugel.

Archeologische vondsten uit Turkije of Sumerische sculpturen. Prachtig ivoren snijwerk uit PerziŽ of goudsmidwerk uit AnatoliŽ. Ook wapens en armor van voor Christus tot de 19 de eeuw zijn een lust om te aanschouwen. Kunst uit Afrika en Aziatische kunst worden ook aangeboden. Voor de liefhebbers van authentieke kledingstukken is er een collectie van meer dan 35.ooo kledingstukken.

Tekeningen, prenten, Egyptische kunst en Europese kunstschatten zijn er te bezichtigen. bekende werken van Cezanne, Degas, Renoir, Gaugain en Vincent van Gogh. De kunstliefhebber komt hier echt wel aan zijn trekken.

Metropolitan Museum of Art ligt op Fifth Avenu en 82nd street in de Upper East Side wijk in Manhattan New York City.

Openingstijden en entree

Het museum is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 09.30 uur tot 17.30 uur. Vrijdag en zaterdag is het museum open van 09.30 uur tot 21.00 uur in de avond. Op maandag is het museum gesloten. Volwassenen betalen 25 dollar aan entree prijs. senioren 17 dollar en studenten 12 dollar. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis entree, mits begeleid door een volwassene.

Wellington Hotel

Het Wellington Hotel is een uitstekend hotel wat in de wijk Manhattan ligt.
Het hotel ligt op loopafstand van beroemde theaters, het centrum van New York en belangrijke museums en winkels. Het hotel beschikt over 600 kamers en suites die comfortabel zijn ingericht en van alle luxe voorzien. De ruime kamers beschikken allemaal over een flatscreen televisie, draadloos internet en telefoon. U kunt eten in twee restaurants en er is een 24 uurs roomservice.

Ligging en afstand

Het Wellington hotel ligt op steenworp afstand van het Metropolitan Museum of Art.

U kunt er te voet heengaan of u neemt de metro vlak buiten de deur van het hotel.

Er rijden ook bussen en op elk hoek in New York staat wel een taxi.

Tips rondom Wellington hotel


Met iDeal boeken

wellington hotel met ideal boeken

Impressies Roosevelt

wellington hotel new york
receptie wellington
diner in hotel
2019 (c) Copyright Wellingtonhotelnewyork.nl, inc. All rights reserved.