20 March, 2019 - 1:46
hotel wellington

Ground Zero New York

New York, de stad die iedereen kent van de gekaapte passagiersvliegtuigen en de terroristische aanslagen op 11 september 2001 (ook wel bekend als 9/11). Door deze aanslag zijn bijna 3.000 onschuldige slachtoffers gevallen, waaronder brandweermannen en politieagenten die na de inslagen direct te hulp zijn geschoten. Op de plek waar ooit de Twin Towers van het World Trade Center stond kan men nu Ground Zero bezoeken. Deze plek maakt tot op de dag van vandaag nog steeds veel indruk op zijn bezoekers.

Wellington online met iDeal boeken, klik hier

Ground Zero

Vanuit het platform kijkt u neer op het gebied waar eens het World Trade Center stond. Hier kan men stilstaan bij wat er op 11 september is gebeurd en hoe veel mensen hebben moeten vechten voor hun leven. Tevens kunt u een kazerne bezoeken waar een grote gedenkplaats voor alle onschuldige slachtoffers bij is gemaakt. Aan de rand van Ground Zero is een klein museum gevestigd. In dit museum kunt u allerlei beelden, foto's en overige voorwerpen bekijken die nog overgebleven zijn van na de aanslagen.

Tickets

Een bezoek aan Ground Zero is gratis en men is niet verplicht te reserveren. Als u wel reserveert dan kunt u, mits beschikbaar, zelf de datum en het tijdstip van uw bezoek kiezen. De bezoekerspassen zijn te bestellen via internet. De bezoekerspas dient u uit te printen en mee te nemen naar Ground Zero. Aanvang is een kwartier voor het tijdstip dat u gereserveerd heeft. Om het monument te kunnen onderhouden wordt er wel om een kleine donatie gevraagd.

Bereikbaarheid

U kunt het monument het makkelijkst bereiken per metro. Er zijn veel metrolijnen die u naar de plaats van bestemming kunnen brengen. U kunt metrolijn A, C, J, Z, 2, 3, 4 of 5 pakken naar 'Fulton Street', vanaf hier is het nog een paar minuten lopen. Voor een plattegrond en/of meer informatie kunt u terecht bij de receptie van het hotel.

Achtergrond informatie

Het World Trade Center stond bekend om de twee torens die ooit de hoogste van de wereld waren. Dit waren de North Tower en de South Tower (samen ook wel de Twin Towers genoemd). De torens hadden een hoogte van 415 meter. In 2006 is men begonnen met bouwen van 'The Freedom Tower', dit is de nieuwe toren die in 2013 in gebruik zal worden genomen.

Tips rondom Wellington hotel


Met iDeal boeken

wellington hotel met ideal boeken

Impressies Roosevelt

wellington hotel new york
receptie wellington
diner in hotel
2019 (c) Copyright Wellingtonhotelnewyork.nl, inc. All rights reserved.