20 March, 2019 - 2:43
hotel wellington

Central Park New York

Central Park is een groot park in het centrum van Manhattan in New York City.

Het park werd officieel geopend in 1873 en bevatte 3,5 kilometer grond van de stad.

Central Park ontvangt circa 35 miljoen bezoekers per jaar. Uitgebreide wandelpaden, ruiterpaden, schaatsbanen, een wildreservaat en talloze andere attracties zijn in het park te bezichtigen. Ook kan je heerlijk ontspannen op een van de vele ligweiden of sporten. Jongeren zie je door het park skaten, joggen of fietsen. Jong en oud mengen zich door elkaar en genieten samen van deze unieke plek.

Wellington online met iDeal boeken, klik hier

Achter elke attractie zit een verhaal met een fascinerende geschiedenis.

The Great Lawn bestaat uit grasvelden, sportvelden en veel ruimte voor sportactiviteiten. Hier worden ook in de zomer gratis concerten gegeven en filmvoorstellingen. De Strawberry Fields is een tuin speciaal ontworpen ter ere van John Lennon. Belvedere Castle is een stenen kasteel van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het park en de stad. Shakespeare garden is een oase van bloemen en rustieke bankjes. In het park bevinden zich het Metropolitan Museum of Art en het Central Park Wildlife Center.

Er zijn talloze rondleidingen te boeken die door ervaren gidsen worden geleid.

Het park is gemakkelijk begaanbaar, ook voor mensen met een handicap.

Een toer langs de prachtige paden, langs de kunst die in het park wordt tentoongesteld. Talloze sport programma´s worden er aangeboden, zoals basketball, honkbal, fietsen en bird whatching. De dierentuin in Central Park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kan het voeden van de dieren meemaken en in het theater vinden dagelijks shows plaats. Door het hele park verspreid zijn de dieren aan de mens gewend geraakt en eekhoorns eten uit de handen van bezoekers.

In de zomer zie je talloze kunstenaars hun kunstwerken verkopen aan de bezoekers. tegen een kleine vergoeding kan je zo je portret laten tekenen, met de prachtige natuur van Central park op de achtergrond. ´

Central Park is zeer zeker een bezoek waard als je de Stad New York bezoekt.

Het Wellington Hotel ligt op anderhalve kilometer van het park.

Je kan er heerlijk naar toe wandelen of je neemt een van de shuttle bussen voor het hotel. Het vriendelijke personeel van het hotel is altijd bereid om u te helpen.

Tips rondom Wellington hotel


Met iDeal boeken

wellington hotel met ideal boeken

Impressies Roosevelt

wellington hotel new york
receptie wellington
diner in hotel
2019 (c) Copyright Wellingtonhotelnewyork.nl, inc. All rights reserved.